Δραστηριότητες

ΟΡΕΙΝΗ  ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ATV 4X4
& MOUNTAIN BIKES

Διαδρομές

ΒΥΤΙΝΑ
ΔΑΣΟΣ ΜΑΙΝΑΛΟΥ
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αναχώρηση από την Βυτίνα με κατεύθυνση προς τα ανατολικά , προς τις παρυφές του Μαινάλου.
Επιλέγουμε τον δρόμο που οδηγεί στο Χιονοδρομικό κέντρο. Η διαδρομή είναι μαγευτική, ανάμεσα σε καταπράσινα έλατα, ορεινά ξέφωτα και μικρά μονοπάτια που περικυκλώνουν το βουνό, ιδανικά για μικρές πεζοπορίες, ή μικρές στάσεις. Το χιονοδρομικό κέντρο σε απόσταση 12 χλμ. απο την Βυτίνα, προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις με πολλές ορεινές δραστηριότητες και σπόρ.

ΒΥΤΙΝΑ
ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ
ΦΑΡΑΓΓΙ ΛΟΥΣΙΟΥ
ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ

Σπουδαία διαδρομή που διασχίζει τους ωραιότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Αρκαδίας και καταλήγει στην εξερεύνηση του φυσικού παράδεισου του φαραγγιού του Λούσιου ποταμού. Η Δημητσάνα, η Στεμνίτσα, η Καρύταινα, οικισμοί με μεγάλη ιστορία, σπάνιο φυσικό κάλος και πολλά αξιοθέατα, αξίζουν μια επίσκεψη γνωριμίας. Λίγο πιο κάτω ξεκινά την μεγάλη του διαδρομή το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, με μοναδικά τοπία, σπάνια αξιοθέατα και πολλές υδάτινες και ορεινές δραστηριότητες για τους λάτρεις των σπορ.

ΒΥΤΙΝΑ
ΛΕΒΙΔΙ
ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ
ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ

Εναλλακτική διαδρομή προς την ανατολική Αρκαδία, όπου δεσπόζουν οι μύθοι της Αρχαίας Μαντινείας, οι δρόμοι του κρασιού με τα πολλά παραδοσιακά οινοποιεία και τους απέραντους αμπελώνες και βέβαια το Σπήλαιο Κάψια που άνοιξε τις πύλες του πρόσφατα και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να εξερευνήσουν τις πανέμορφες υπόγειες διαδρομές του και τις εντυπωσιακές καταβόθρες του. Επισκεφθείτε την εκκλησία της Αγίας Φωτεινής.

ΒΥΤΙΝΑ – ΕΛΑΤΗ – ΒΥΤΙΝΑ

Γραφική διαδρομή πέντε λεπτών μέσα από το δάσος και δίπλα στο Μυλάοντα ποταμό.

ΒΥΤΙΝΑ – ΝΥΜΦΑΣΙΑ – ΒΥΤΙΝΑ

Στον γραφικό οικισμό της Νυμφασίας, δίπλα στον Μυλάοντα ποταμό, βρίσκεται εδώ περισσότερο απο 7 αιώνες η σημαντική μονή Κερνίτσης που συγκεντρώνει επισκέπτες και πιστούς απο όλη την Ελλάδα.